2015. december 18., péntek

Az ipari padló felújítási lehetőségei (4.)A körültekintő és az adott lehetőségekhez képest teljeskörű diagnosztika elvégzése után nagy valószínűséggel megfelelően megbízható adatokkal fogunk rendelkezni ahhoz, hogy a javítási technológiát kidolgozhassuk.
A javítások általában a táblabillegések megszüntetését, az ágyazat stabilizálását, a repedések és a fugák javítását (letöredezések, hézagzárás) jelentik első körben, utána pedig a felületi rendellenességek (felválások) korrekcióját. Mindezekkel egy már teherbíró, stabil, javított aljzatot kapunk, ami az új felületképzés után válik újra ipari padlóvá.
Javítandó és javított repedés.


  
Javítandó és javított felválás.
Az, hogy az új felület milyen legyen, ismét tervezési kérdés, amit az dönt el, hogy milyen igénybevételekkel szemben kell tartósan ellenálló legyen az ipari padló a felújítás után. A leggyakoribb igénybevételek:
Ø  Statikus, állandó hasznos terhek: pl. polclábak, gépterhek, falazat, esetleg galéria.
Ø  Dinamikus terhek: pl. targonca, egyéb jármű, rezgést átadó gép, ütőhatást átadó gép.
Ø  Felületi mechanikai igénybevételek: pl. koptatóhatás, ütőhatás.
Ø  Felületi vegyi igénybevételek: pl. olajok, zsírok, savak, lúgok.
Ø  Felületi elektromos ellenállás: pl. vezetőképesség, szikramentesség, (ESD padlók).
Mindezek és akár további szempontok figyelembe vételével javaslom csak az új felületet kialakítani, amely lehet új burkolat, réteg, de lehet akár csiszoltpadló is impregnálással.      
Felületképzések: cementbázisú porszórt felület, impregnált felület, műgyanta burkolat

Az idei hírleveleket ezzel a még nyitva hagyott témával fejezem be és kívánok boldog karácsonyt és új évet, sok örömet a munkájukban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése