2014. december 18., csütörtök

"Munkahézag" 2014/2015



Januárban lesz három éve, hogy az ipari padlós hírlevelek elindultak, s mára közel hatszáz e-mail címre megy ki ez a kis szakmai blog.
Stílusosan, így év végén most egy munkahézagot építek be a sorozatba, új cikk helyett most összefoglalom témák szerint, hogy melyik blogban milyen információkat, javaslatokat találni a különböző témákban. 

A jövő évben pedig folytatnám (ez a „munkahézag” is át lesz dűbelezve, tehát nem lesz nem lesz zökkenő), hiszen az ipari padlós témakör kifogyhatatlannak tűnik és ha egyszer mégis a végére is érnénk, az élet újabb és újabb kihívások, váratlan helyzetek elé állít mindnyájunkat, melynek tapasztalatait érdemes megosztani egymással. Emellett még a tudomány is fejlődik és a szabványosítás is folytatódik (2015-ben várhatóan megjelenik az új betonszabvány), ezeket is mind érdemes lesz követnünk.
Köszönöm a Kollégáknak a hozzászólásokat és a témajavaslatokat is. A felvetett témák részben már belekerültek a cikkekbe, részben pedig az elkövetkezendő időszakban kerülnek előtérbe (pl. vízzáróság, üvegszálak, műanyagszálak, zsugorkompenzálás, betonjavítás, beton utólagos vízszigetelése).
Minden kedves Kolleginának, Kollégának boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok! És akkor íme az összefoglalás:

Hibás teljesítés, teljesítésigazolás, garancia, szavatosság, egyéb jogi vonatkozások:

Rétegrend, alépítmény, talajproblémák, talajvíz:

Méretezés, tervezés, teherbírás megállapítása:

Kivitelezési kérdések, környezeti feltételek:

Hibák, repedések:

Térbetonok, trágyatárolók:

Beton átvétele, szállítólevél:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése